Intel Corp. : Αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις της

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2002 07:02
UPD:12:04

Η Intel Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής chip για κομπιούτερ στον κόσμο, αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα έσοδα που θα εμφανίσει το τέταρτο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση για επεξεργαστές αυξάνεται στην Ασία και οι πωλήσεις την περίοδο των εορτών φαίνεται ότι θα είναι υψηλότερες από τις περυσινές της αντίστοιχης περιόδου.

Οι πωλήσεις της εταιρείας θα κυμανθούν από 6,8 δισ. δολ έως 7,0 δισ. και θα είναι υψηλότερες από την πρόβλεψη του Οκτωβρίου που έλεγε ότι αυτές θα κυμανθούν από 6,5 δισ. έως 6,9 δισ. δολ., σύμφωνα με την ανακοίνωση του οικονομικού της διευθυντή της Andy Bryant.

«Η αύξηση αυτή ήταν κυρίως το αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων στην Ασία, από την οποία θα σταλούν πίσω προϊόντα στις ώριμες αγορές, όπως τις ΗΠΑ και την Ευρώπη», συμπλήρωσε. Οι πωλήσεις στην Ασία αποτέλεσαν το 31% των εσόδων της Intel το 2001.

Αναλυτές την περασμένη εβδομάδα εκτιμούσαν ότι η Intel θα υπερβεί τον στόχο της από τις πωλήσεις Η/Υ το τέταρτο τρίμηνο, αλλά και από τις αγορές των καταναλωτών οι οποίες θα είναι περισσότερες απ' ό,τι συνήθως προβλέπεται. Μερικοί επενδυτές εξέλαβαν αυτήν την εξέλιξη σαν σημάδι ότι η βιομηχανία των chip παρουσιάζει βελτίωση.

Οι μετοχές της Intel κέρδιζαν 57 σεντς, ποσοστό 3%, φθάνοντας στα 19,53 δολ. στις ηλεκτρονικές, μετά τη συνεδρίαση, συναλλαγές. Εχασαν 78 σεντς φθάνοντας στα 18,96 δολ. η μία στη διαπραγμάτευσή τους στο Nasdaq.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το τέταρτο τρίμηνο τα κέρδη της προ φόρων εκτιμάται ότι θα είναι 13 σεντς ανά μετοχή σε πωλήσεις 6,74 δισ. δολ. Η Intel είχε καθαρά κέρδη 7 σεντς ανά μετοχή σε πωλήσεις 6,98 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

ΛΙΛΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα