Σε κλοιό πιέσεων το ευρώ

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 09:57
UPD:09:59

Κάτω από τα 1,36 δολάρια βυθίστηκε σήμερα το ευρώ εν μέσω έντονων ανησυχιών ότι η Ιρλανδία θα ακολουθήσει σύντομα το ελληνικό παράδειγμα και θα προσφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Στην περιορισμένη διάθεση ανάληψης ρίσκου συμβάλλει και η μεγάλη πτώση των τιμών σε εμπορεύματα και μετοχές.

Η εκτίναξη του κόστους δανεισμού της Ιρλανδίας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές του Δουβλίνου, που χαρακτηρίζουν «ιδιαίτερα σοβαρή» την κατάσταση, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται έτοιμη να σπεύσει σε βοήθεια, στην περίπτωση που η χώρα ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού διάσωσης.

«Ο αντίκτυπος των ανησυχιών για τα περιφερειακά ομόλογα της ευρωζώνης επεκτείνεται στις αγορές της ευρωζώνης και πλήττει τη διάθεση ανάληψης ρίσκου. Το ευρώ αποτελεί ξεκάθαρα ένα θύμα, έχοντας υποχωρήσει περαιτέρω έναντι του αμερικανικού δολαρίου και άλλων νομισμάτων», παρατηρεί αναλυτής της Credit Agricole CIB στο Χονγκ Κονγκ.

Στις 09:49 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3593 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γεν διαμορφωνόταν στα 81,86 γεν.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, επόμενο επίπεδο αντίστασης για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θεωρούνται τα 1,3558 δολάρια, που συνιστά το χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Σεπτεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα