ΒΕΑ: Ανησυχία για την αποδυνάμωση της ασφαλιστικής βάσης του ΟΑΕΕ

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 12:28

Να μελετάται με ιδιαίτερη προσοχή και σε βάθος κάθε απόφαση που αποδυναμώνει την ασφαλιστική βάση του Οργανισμού Επαγγελματοβιοτεχνών, ώστε να μην δημιουργείται αδικαιολόγητη απώλεια εσόδων για το ταμείο σε κρίσιμες εποχές, ζητεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ).

Με αφορμή την πρόσφατη δέσμευση του κ. Κουτρουμάνη προς τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, για εξαίρεση ιδιόκτητων μικρών ξενοδοχειακών μονάδων έως 10 δωματίων, από την υποχρεωτική ασφάλισή τους στον ΟΑΕΕ, το ΒΕΑ σημειώνει ότι οι σχεδιαζόμενες εξαιρέσεις από την ασφάλιση ΟΑΕΕ πρέπει να αντιμετωπίζονται με μελετημένες προϋποθέσεις και συνεξέταση εν γένει στοιχείων εισοδηματικών κριτηρίων.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση προβλέπεται να κατατεθεί στις αρχές του 2011, αφορά 1500 ξενοδόχους και στηρίζεται στη λογική ανάλογης ασφαλιστικής μεταχείρισης με τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων μικρής δυναμικότητας.

Στη σχετική του ανακοίνωση, το ΒΕΑ επισημαίνει ότι όταν η πόρτα των εξαιρέσεων μένει ανοικτή, οι συνέπειες για τον ΟΑΕΕ που αγωνίζεται να καλύπτει τις υποχρεώσεις του, σ' ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον γίνονται όλο και βαρύτερες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα