Αυξάνει το μερίδιό της στη Credit Lyonnais η Credit Agricole

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2002 11:12
UPD:11:15

Αυξάνει το μερίδιό της στην Credit Lyonnais S.A. στο 12,2% από 10,5% η υπ' αριθμόν δύο τράπεζα της Γαλλίας Credit Agricole S.A. Αργά χθες η Credit Lyonnais ενημερώθηκε από την Credit Agricole ότι αυξάνει το μερίδιό της σε αυτή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τράπεζας, Alain Berry.

Η Credit Agricole αγωνίζεται να πάρει τον έλεγχο της Credit Lyonnais, όπως και η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, BNP Paribas SA, η οποία κατέχει το 16,2% της Credit Lyonnais.

«Η μάχη έχει αρχίσει» ανέφερε ο Jacques-Antoine Bretteil, ο οποίος διαχειρίζεται 700 εκατ. δολ. με την International Capital Gestion και κατέχει μετοχές της Credit Agricole και της BNP Paribas.

Με την εξαγορά της Credit Lyonnais, η μία ή η άλλη τράπεζα θα αποκτήσει έξι εκατ. επιπλέον πελάτες στη Γαλλία και περισσότερα 1.800 υποκαταστήματα.

Η Credit Agricole έχει το 22% της αγοράς στις καταθέσεις και είναι η τρίτη σε μέγεθος τράπεζας της Ευρώπης, ενώ η BNP Paribas κατέχει το 8% της αγοράς.

Οι μετοχές της Credit Lyonnais κέρδισαν ποσοστό 34% κατά τις εννέα προηγούμενες συνεδριάσεις αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας σε 18,2 δισ. ευρώ (18,2 δισ. δολ.) Η μετοχή υποχώρησε 15 σεντς ή ποσοστό 0,3% χθες φθάνοντας στα 52,12 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα