Αμεσες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της Αθήνας ζητεί ο ΕΣΑ

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 18:34

Να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της πόλης και των αγορών της ζητεί από τους νεοκλεγέντες Γ. Καμίνη και Γ. Σγουρό, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΣΑ, οι εκλογές για τις Περιφέρειες και τους Δήμους τελείωσαν και μαζί με εκείνες τελείωσε και η περίοδος χαλαρότητας, που είχε ξεκινήσει πολύ πριν την προεκλογική περίοδο.

Ο ΕΣΑ εφιστά την προσοχή των νέων αιρετών αρχόντων της πόλης σε θέματα άμεσης προτεραιότητας, που όπως εξηγεί είναι: το παράνομο εμπόριο, η εγκληματικότητα, η παραβατικότητα, η τροφοδοσία των επιχειρήσεων, το φορολογικό, το νομοθετικό και το αναπτυξιακό πλαίσιο.

«Είναι αδύνατη η επιβίωση οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας στις αγορές της πρωτεύουσας, αν δεν εξαλειφθούν τα φαινόμενα της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας και των συναρμοδιοτήτων στην εφαρμογή των νόμων», τονίζει μεταξύ άλλων.

Υπογραμμίζει τέλος, ότι η όποια προσπάθεια προϋποθέτει και απαιτεί τη συνδυασμένη δράση της κεντρικής διοίκησης, της αυτοδιοίκησης, των επιχειρηματικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην πόλη, αλλά και των κατοίκων και των εργαζομένων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα