Ν. Κορέα: Δεύτερη αύξηση των επιτοκίων φέτος

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 07:37

Στην αύξηση των επιτοκίων για δεύτερη φορά προχώρησε φέτος η Bank of Korea μετά την άνοδο του πληθωρισμού στο υψηλότερο επίπεδο του στόχου της τράπεζας.

Στην αύξηση των επιτοκίων για δεύτερη φορά προχώρησε φέτος η Bank of Korea μετά την άνοδο του πληθωρισμού στο υψηλότερο επίπεδο του στόχου της τράπεζας. Τα επιτόκια αυξήθηκαν κατά 0,25% στο 2,5%, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στη Σεούλ.

Το νόμισμα της χώρας ουόν σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε δύο εβδομάδες έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Τα νοτιοκορεατικά ομόλογα έκαναν ράλι μετά την απόφαση για τα επιτόκια, ενώ πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές. Οι αποδόσεις 3,75% των κρατικών ομολόγων λήξης τον Ιούνιο του 2013 υποχώρησαν εννέα μονάδες βάσης, τα μέγιστα σε ένα μήνα, σύμφωνα με το Korea Stock Exchange. Στο Χρηματιστήριο ο δείκτης Kospi υποχώρησε περίπου 1%. Το ουόν ανατιμήθηκε 0,4% φθάνοντας στα 1.126,95 ανά δολάριο στις 12:22 μ.μ. στη Σεούλ.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα 20 μηνών του 4,1% τον Οκτώβριο. Η κεντρική τράπεζα της χώρας επιθυμεί πληθωρισμό από 2% έως 4% έως και το 2012.

Η ανατίμηση 7,8% του ευρώ από τον Ιούνιο, ήταν η τρίτη μεγαλύτερη στην Ασία, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, ενδέχεται να βοηθήσει στον περιορισμό της πίεσης των τιμών.

Σήμερα η Νότια Κορέα ακολούθησε τα βήματα της Ινδίας και της Αυστραλίας στην αύξηση του κόστους δανεισμού αυτόν τον μήνα, παρά τις ανησυχίες εκείνων που χαράσσουν τη νομισματική πολιτική για την επίδραση των ισχυρών νομισμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα