Σε «Α» υποβάθμισε την Κύπρο η S&P

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 17:00
UPD:20:50

Κατά μία βαθμίδα υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου η Standard & Poor's την Τρίτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την κυπριακή οικονομία σε «Α», δίνοντάς της αρνητικές προοπτικές, οι οποίες αντανακλούν τον κίνδυνο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χρηματοοικονομικός κλάδος να επηρεάσουν και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της S&P, «οι αρνητικές προοπτικές ενσωματώνουν την άποψή μας αναφορικά με τους κινδύνους οι μεγάλες υποχρεώσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό».

Μιλώντας νωρίτερα στη γενική συνέλευση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και αναφερόμενος στην επικείμενη υποβάθμιση της χώρας, ο Κύπριος πρόεδρος, Δ. Χριστόφιας, έκανε λόγο για «πινγκ-πονγκ» μεταξύ των εμπλεκομένων, που, όπως είπε, καθυστερούν τη λήψη μέτρων για να εξέλθει η κυπριακή οικονομία από την κρίση.

«Εάν επιδεικνύετο η αναγκαία υπευθυνότητα από όλους τους κοινωνικούς εταίρους, αν παίρναμε απλά μέτρα, δεν θα είχαμε αυτή την εξέλιξη», επισήμανε ο κ. Χριστόφιας, απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους κοινωνικούς εταίρους για επίδειξη αλληλοκατανόησης.

«Με μικρές κινήσεις και με λίγη αλληλοκατανόηση», τόνισε, «είναι δυνατόν όσο εύκολα μπήκε στην κρίση η κυπριακή οικονομία πιο εύκολα να βγει και αυτή είναι η έκκλησή μου σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους κοινωνικούς εταίρους και εύχομαι πολύ σύντομα να έχουμε αποτελέσματα σε αυτή την προσπάθεια».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα