ΥΠΟΙΚ: Θα σεβαστούμε πλήρως τους στόχους του 2011

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 20:13
UPD:20:31
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

«Θα σεβαστούμε πλήρως τους στόχους του 2011», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των χωρών μελών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να λάβει όποια μέτρα κριθούν αναγκαία για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως λαμβάνοντας υπόψη ότι το έλλειμμα θα είναι υψηλότερο το 2009, η Ελλάδα θα πετύχει το 2010 τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσπάθεια που έχει γίνει ποτέ στην ΕΕ, με μείωση του ελλείμματος κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες. Πρόκειται, όπως υπογράμμισε, για μια πρωτοφανή μείωση του ελλείμματος κατά 14 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρση των επιφυλάξεων εκ μέρους της Eurostat σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας, τα οποία έχουν επικυρωθεί πλήρως.

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του αυστριακού υπουργού οικονομικών σε σχέση με τη συμμετοχή της Αυστρίας στην εκταμίευση της τρίτης δόσης των δανείων των χωρών μελών του ευρώ προς τη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι υπήρξαν νεότερες διευκρινίσεις από την πλευρά της Βιέννης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα