Space Hellas: Συμμετοχή σε ερευνητικό έργο

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 12:29

Στο νέο ερευνητικό έργο AMCOSOP (Ambient Communication for Sense of Presence) συμμετέχει η Space Hellas, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Ambient Assisted Living (AAL).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κεντρικός στόχος του προγράμματος ALL είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ατόμων στην Ευρώπη μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο προϋπολογισμός που αντιστοιχεί στην Space Hellas είναι 354.000 ευρώ.

Το έργο AMCOSOP αποβλέπει στην ανάπτυξη ενός συστήματος που θα βασίζεται σε προηγμένες τεχνολογίες πληροφορικής, επικοινωνιών και αισθητήρων. Μέσω του συστήματος αυτού θα προσφέρονται προσωποποιημένες (personalised) υπηρεσίες σε ηλικιωμένους ανθρώπους οι οποίοι θα μπορούν να «αισθάνονται» εξ' αποστάσεως την παρουσία και διαθεσιμότητα των συγγενών και φίλων τους, καθώς και του ιατρικού προσωπικού.

Στο πλαίσιο του έργου, η Space Hellas έχει τη συνολική ευθύνη για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και ολοκλήρωση της πλατφόρμας λογισμικού και των προσωποποιημένων υπηρεσιών AMCOSOP, οι οποίες θα προσφερθούν στους χρήστες προς αξιολόγηση.

Εκτός από τη Space Hellas, στο έργο συμμετέχει από ελληνικής πλευράς η ιδιωτική Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) «Άγιος Γεώργιος ΑΕ», ενώ συμμετέχουν επίσης ερευνητικά κέντρα και ομάδες χρηστών από τη Φινλανδία και την Αυστρία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΠΕΙΣ



Σχολιασμένα