Περίπου κατά τρεις φορές καλύπτεται η δημόσια εγγραφή της ΔΕΗ

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2002 21:02

Περίπου κατά τρεις φορές, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στους αναδόχους της έκδοσης, καλύπτεται η δημόσια εγγραφή της ΔΕΗ στην εγχώρια αγορά.

Η τιμή διάθεσης της μετοχής θα καθορισθεί αύριο και θα ορισθεί με βάση τη διαδικασία του book building μεταξύ 11,8 και 13 ευρώ.

Το σύνολο των μετόχων, που θα διατεθούν με συνδυασμένη προσφορά, ανέρχεται στις 23.200.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,93 ευρώ. Σε περίπτωση που ασκηθούν πλήρως τα δικαιώματα προαίρεσης (Greenshoe Option και Overallotment) το σύνολο των προσφερόμενων μετοχών θα ανέλθει σε 30.624.000 μετοχές.

Σε ό,τι αφορά τους μη θεσμικούς επενδυτές, οι μετοχές θα διατεθούν με έκπτωση 3% επί της τιμής διάθεσης, ενώ σε περίπτωση που η τιμή διάθεσης οριστεί σε επίπεδο που η έκπτωση οδηγεί σε τιμή χαμηλότερη του κατώτατου ορίου του δεσμευτικού εύρους τιμών, τότε οι μη θεσμικοί επενδυτές θα αποκτήσουν μετοχές στην κατώτατη τιμή εύρους.

Για τους συμμετέχοντες στη δημόσια εγγραφή εργαζόμενους και μέλη του δ.σ. της εταιρείας, θα δοθεί έκπτωση 10% επί της τιμής διάθεσης, ενώ στους συμμετέχοντες στη συνδυασμένη προσφορά κομιστές ευρωπρομετόχων και προμετόχων 2001-2004 οι μετοχές θα διατεθούν με έκπτωση σε ποσοστό 5% επί της τιμής διάθεσης στην αντίστοιχη κατηγορία (θεσμικοί ή μη επενδυτές).

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο της δεύτερης μετοχοποίησης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, διαθέτει το 13,2% των μετόχων της.

Αναλυτικότερα, η συνολική προσφορά ανέρχεται έως το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Επιπλέον, μπορεί να διατεθεί πρόσθετο ποσοστό 1,2% κατ' ανώτατο για πράξεις σταθεροποίησης, ενώ ένα επιπλέον ποσοστό 2% κατ' ανώτατο μπορεί να διατεθεί σε περίπτωση που υπάρξει υπερβάλλουσα ζήτηση.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα