Κομβικό σημείο για την έξοδο από την κρίση η αναπτυξιακή στρατηγική

Αισιόδοξος ο γ.γ. του ΟΟΣΑ για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 18:49

Στη σημασία της χάραξης μιας μακροχρόνιας αναπτυξιακής στρατηγικής για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση συμφώνησαν ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, κ. Χοσέ Ανχελ Γκουρία και τον επικεφαλής οικονομολόγο του Οργανισμού, Πιερ Κάρλο Παντόα, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν στο Παρίσι.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τον γ.γ. του ΟΟΣΑ για την πορεία των οικονομικών, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Γκουρία εξέφρασε την πίστη του στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Τόσο ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, όσο και οι κ.κ. Γκουρία και Παντόα επισήμαναν ότι είναι κομβικό στοιχείο για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση η δημιουργία ενός θετικού κλίματος που να αναδεικνύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα.

Επί τάπητος τέθηκαν ακόμη οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ ΟΟΣΑ και Ελλάδας στους τομείς του επενδυτικού νόμου, της εξωστρέφειας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, διερευνήθηκε η δυνατότητα συμβολής του ΟΟΣΑ στη σύνταξη έκθεσης αξιολόγησης των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τη διαχείριση των επενδυτικών κινήτρων καθώς και στην παρουσίαση πρότασης για το ποιες πρέπει να είναι οι βέλτιστες πρακτικές διοίκησης και διαχείρισης, εν όψει των τομών που εισάγει ο νέος επενδυτικός νόμος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στις δυνατότητες ανταλλαγής εμπειρίας σε θέματα στοχευμένων πολιτικών για την εξωστρέφεια, καθώς και ανάπτυξης νέων μορφών περιφερειακής διακυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια τέλος της συνάντησης εργασίας συζητήθηκαν και θέματα οικονομίας σε ευρωπαϊκό και ευρύτερα παγκόσμιο επίπεδο, ενώ έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών και μέτρων που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια, αλλά και την πράσινη ανάπτυξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα