«Δεν υπάρχουν προφανείς λύσεις» στα προβλήματα της Ιρλανδίας

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 22:58
UPD:23:02

«Δεν υπάρχουν προφανείς λύσεις εδώ, μέχρι να καταλήξουμε στο τι είναι το καλύτερο για τη χώρα. Είναι επείγον, το αποδεχόμαστε, και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Θα το αντιμετωπίσουμε με βάση τα συμφέροντά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπράιαν Κάουεν.

Δεν υπάρχουν προφανείς λύσεις στα προβλήματα της Ιρλανδίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπράιαν Κάουεν, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE.

«Δεν υπάρχουν προφανείς λύσεις εδώ, μέχρι να καταλήξουμε στο τι είναι το καλύτερο για τη χώρα. Είναι επείγον, το αποδεχόμαστε, και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Θα το αντιμετωπίσουμε με βάση τα συμφέροντά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή γίνονται «λεπτές, προκαταρκτικές συζητήσεις» και πρόσθεσε: «εργαζόμαστε σε συνεργασία με το λαό, δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να δούμε μία απειλητική κατάσταση».

«Μόνη διέξοδος η αποδοχή βοήθειας για τις ιρλανδικές τράπεζες»

Την ίδια στιγμή το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ιβ Μερς τονίζει ότι «η απόφαση να αποδεχθεί τη βοήθεια για τις τράπεζές της είναι η μόνη διέξοδος για την Ιρλανδία».

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδας Ντι Βελτ, η οποία θα δημοσιευθεί την Πέμπτη, σημειώνει ακόμη πως θα ασκηθούν πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Γενικότερα πάντως ο Μερς εξέφρασε την πεποίθηση πως «το ευρώ θα επιβιώσει από την κρίση» σημειώνοντας πως «δεν χωρεί αμφιβολία περί αυτού».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα