Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010 05:35
UPD:06:27

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον κύριο δείκτη της περιφέρειας υψηλότερα από τα χαμηλότερα επίπεδα αυτόν τον μήνα, καθώς η Κίνα σηματοδότησε συγκεκριμένη προσέγγιση για μείωση του πληθωρισμού σε συνδυασμό με την επιβεβαίωση των εταιρειών από την David Jones Ltd. έως την Sonic Healthcare Ltd. για τα κέρδη τους.

Οι μετοχές της Cnooc Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Κίνας, αναρριχήθηκαν 2,1% στο Χονγκ Κονγκ καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής αυξήθηκαν. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, ισχυροποιήθηκαν 0,6% στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της David Jones, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας διαχείρισης πολυκαταστημάτων της Αυστραλίας, αναρριχήθηκαν 3,6%. Οι μετοχές της Showa Denko K.K., που κατασκευάζει κεραμικά και ηλεκτρονικά υλικά, σημείωσαν άνοδο 3,8% στο Τόκιο μετά την αναβάθμιση της μετοχή της στο «buy».

O MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 1% φθάνοντας στις 131,15 μονάδες στις 12:42 μ.μ. στο Τόκιο με περισσότερες μετοχές να σημειώνουν κέρδη από αυτές που σημείωναν απώλειες. Ο δείκτης ανακάμπτει μετά από τις ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο η Κίνα θα τιθασεύσει τον ταχύτερο πληθωρισμό σε δύο χρόνια.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,5%, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 5 Νοεμβρίου. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index και στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng αναρριχήθηκε 1,2% μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι ενδέχεται να επιβάλλει ελέγχους τιμών εάν οι τελευταίες σημειώσουν μεγάλη αύξηση. Στο Χρηματιστήριο της Κίνας ο Shanghai Composite Index σημείωσε άνοδο 0,6%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση, με τις περισσότερες μετοχές να κινούνται ανοδικά μετά τα κέρδη της Target Corp. και τις εικασίες ότι η Ιρλανδία θα λάβει οικονομική βοήθεια.

Φέτος – έως και χθες – ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 7,8% έναντι ανόδου 5,7% του S&P 500 και 5,3% του Stoxx Europe 600 Index.

Στο London Metal Exchange (LME) o δείκτης των έξι βιομηχανικών μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του αλουμινίου σημείωσε χθες άνοδο 0,9%, ενώ τα συμβόλαια του χαλκού για παράδοση Μαρτίου σημείωσαν σήμερα άνοδο έως 1,1%. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Δεκεμβρίου ανέκαμψε από τα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων και σήμερα διαπραγματευόταν με άνοδο 0,7%.

Χθες η κυβέρνηση της Κίνας επιβεβαίωσε ότι επέβαλε ελέγχους στις τιμές βασικών αγαθών και προϊόντων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα