Θετικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010 10:49
UPD:10:52

Ανοδο σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η απόφαση της Ιρλανδίας να συνεργαστεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ για τη στήριξη του τραπεζικού της τομέα θα επιλύσει την κρίση χρέους στη χώρα.

Ομάδα εκπροσώπων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ θα επισκεφθεί σήμερα το Δουβλίνο προκειμένου να εξετάσει τα μέτρα που ενδεχομένως να χρειαστούν στην περίπτωση που η ιρλανδική κυβέρνηση αποφασίσει τελικά να ζητήσει βοήθεια.

«Είναι ζωτικής σημασίας για τις αρχές να λάβουν προληπτικά μέτρα προκειμένου να προσπαθήσουν να επιλύσουν αυτή την κρίση το ταχύτερο δυνατόν. Στην αγορά αναμένεται να υπάρξει κάποια ανακούφιση από αυτό το θέμα», σχολίασε αναλυτής της Barclays Wealth.

Στις 10:23 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 1.098,13 μονάδες, αυξημένος κατά 0,5%. Χθες, είχε κλείσει με κέρδη 0,5%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχυόταν κατά 0,6%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 1% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,9%.

Επικεφαλής της ανόδου στις αγορές έχει τεθεί ο κλάδος των ορυχείων, με τις μετοχές των Anglo American και Antofagasta να καταγράφουν κέρδη 1,7% και 1,9%, αντίστοιχα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα