Στανίσεφ: Εργο στρατηγικής σημασίας ο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010 12:45

Την πεποίθησή του ότι ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη δεν είναι «νεκρός», παρά το ότι το σχέδιο κατασκευής του έχει «παγώσει» προσωρινά, εξέφρασε ο αρχηγός της αριστερής αντιπολίτευσης της Βουλγαρίας Σεργκέι Στανίσεφ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας χαρακτήρισε πρόσχημα τις περιβαλλοντικές ανησυχίες που επικαλείται η βουλγαρική κυβέρνηση για την ακύρωση των σχεδίων και τόνισε πως ο αγωγός είναι έργο στρατηγικής σημασίας και αμοιβαίου οφέλους για όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Ο αρχηγός της αριστερής αντιπολίτευσης της Βουλγαρίας Σεργκέι Στανίσεφ.

Η υλοποίηση του σχεδίου πρέπει να προχωρήσει, όπως προβλέπει η διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρωσίας, η οποία υπεγράφη στην Αθήνα, πριν από μερικά χρόνια, ανέφερε ο κ. Στανίσεφ.

Σε δηλώσεις που έκανε στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο κ. Στανίσεφ υπογράμμισε πως οι πραγματικοί λόγοι για το «πάγωμα» του έργου είναι πολιτικοί και οικονομικοί.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βουλγαρίας υπενθύμισε ότι στο λιμάνι του Μπουργκάς λειτουργεί ήδη, εδώ και πολλά χρόνια, το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της χώρας «Luckoil Neftochim», το σύστημα τροφοδοσίας του οποίου με αργό πετρέλαιο πιθανώς θα εκσυγχρονιστεί με την κατασκευή του νέου αγωγού.

Σημείωσε δε ότι η τριμερής συμφωνία προβλέπει ο αγωγός να κατασκευαστεί σύμφωνα με τα υψηλότερα οικολογικά στάνταρτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες, που θα αποτελέσουν σταθερή εγγύηση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα