Αλμα καταγράφει η μετοχή της GM

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010 18:09
UPD:18:12

Αλμα της τάξης του 9,1% σημείωνε στις 5.24 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) η μετοχή της GM στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μία ημέρα μετά την επιστροφή της στο χρηματιστήριο με μια δημόσια εγγραφή που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη όλων των εποχών.

Στη χθεσινή δημόσια εγγραφή, οι μετοχές της General Motors πωλήθηκαν έναντι 33 δολαρίων, με αποτέλεσμα η εταιρεία να συγκεντρώσει συνολικά 23,1 δισ. δολάρια - ποσό που άλλοτε έμοιαζε ανέφικτο.

Η προσφάτως χρεοκοπημένη αυτοκινητοβιομηχανία, όμως, πρέπει να επενδύσει στην ανάκαμψή της προκειμένου το αμερικανικό δημόσιο να λάβει πίσω τα 50 δισ. δολάρια που επένδυσε σε αυτή και η κυβέρνηση Ομπάμα να δικαιωθεί για την απόφασή της να την κρατήσει στη ζωή.

Για να μην καταγράψει ζημίες, το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να πωλήσει τις υπόλοιπες 500 εκατ. μετοχές στη μέση τιμή των 53 δολαρίων τους επόμενους μήνες ή χρόνια.

Από το 1931 έως το 2007 η GM ήταν η αυτοκινητοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, για να χάσει στη συνέχεια το στέμμα από την ιαπωνική Toyota δεχόμενη ισχυρότατο πλήγμα την περίοδο της ύφεσης, η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει σανίδα σωτηρίας από το κράτος.

Mετά την αρχική δημόσια εγγραφή το μερίδιο της αμερικανικής κυβέρνησης αναμένεται να μειωθεί στο 33%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα