Ικανοποίηση ΗΑΤΤΑ για τη μείωση του ΦΠΑ στα τουριστικά καταλύματα

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 13:02

Την ικανοποίησή του για τη μετάταξη του ΦΠΑ των τουριστικών καταλυμάτων, για το τμήμα της διαμονής από τον συντελεστή του 11% στο 6,5%, εξέφρασε ο πρόεδρος των εν Ελλάδι τουριστικών γραφείων (Hatta) Γιώργος Τελώνης, επισημαίνοντας ότι η παρούσα εξαγγελία φανερώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να αναγάγει τον τουρισμό σε προτεραιότητα υψίστης σημασίας.

Ο κ. Τελώνης κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει εδώ τις εξαγγελίες για τον κλάδο του τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι η μείωση του ΦΠΑ θα πρέπει να επεκταθεί στα τουριστικά γραφεία, στο θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και στις τουριστικές μεταφορές (τουριστικά λεωφορεία). Ειδικά στον άξονα θαλάσσιο τουρισμό, ο κ. Τελώνης σημείωσε ότι η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια της Ακτοπλοΐας θα λειτουργήσει ευεργετικά για τον τουρισμό.

Όπως εξήγησε, το τρίπτυχο τουριστικά γραφεία, θαλάσσιος τουρισμός και τουριστικά λεωφορεία, διαμορφώνουν το ύψος της τιμής των τουριστικών πακέτων και η μείωση του ΦΠΑ θα καταστήσει ανταγωνιστικότερο το ελληνικό τουριστικό προϊόν σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα