Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2002 11:01
UPD:11:03

ΜΙΚΤΗ εικόνα παρουσιάζουν κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται σε μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών, αυτοκινητοβιομηχανιών και ασφαλιστικών ομίλων, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχονται οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών, των τραπεζών και των μέσων ενημέρωσης.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,60% και βρίσκεται στις 4.037 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 1,07%, στις 3.173 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημειώνει οριακή άνοδο κατά 0,11% και βρίσκεται στις 3.189 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών επωφελούμενες από την ενίσχυση των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές. Αυτή την ώρα, στην αγορά του Λονδίνου, η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου ενισχύεται κατά 43 σεντς και έχει διαμορφωθεί στα 25,62 δολάρια ανά βαρέλι. Η μετοχική τιμή της ΒP ενισχύεται κατά 1,4%.

Στον αντίποδα, απώλειες (0,81%) καταγράφει η μετοχή της BNP Paribas. Η γαλλική τράπεζα επανέλαβε χθες ότι επιθυμεί τη συνεργασία με την Credit Lyonnais, διαψεύδοντας δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι προετοιμάζει την υποβολή προσφοράς για την απόκτηση του ελέγχου της Lyonnais, προσφορά ύψους 18,8 δισ. ευρώ (18,93 δισ. δολάρια). «Δεν υπάρχουν σχέδια υποβολής προσφοράς. Δεν τίθεται προς το παρόν τέτοιο ζήτημα», διευκρίνισε εκπρόσωπος της ΒΝΡ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα