Τα κλειστά επαγγέλματα στο επίκεντρο της συνάντησης τρόικας - Επ. Αντ.

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 18:38

Η παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το ταχύτερο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων τέθηκε επί τάπητος στην πρόσφατη επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων της τρόικας στα γραφεία της Επιτροπής.

Συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα που σχετίζονται με διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην οργανωτική δομή της Επιτροπής ώστε να μην υπάρχουν προσκόμματα στη καλή λειτουργία της, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν τα στελέχη της τρόικας για την ενίσχυση της Επιτροπής με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

Σημειώνεται ότι στο Μνημόνιο υπάρχει αναφορά εξαίρεσης σε ό,τι αφορά την πρόσληψη προσωπικού για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Εξάλλου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του σχεδίου νόμου που αναμένεται να ενισχύσει το ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην αγορά της επίλυσης διοικητικών ζητημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπειρογνώμονες της τρόικας δήλωσαν ευχαριστημένοι από το έργο που γίνεται στην Επιτροπή και εκτίμησαν ότι πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο ρόλος της στην αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα