Περιορίζονται οι απώλειες στην αγορά της Φρανκφούρτης

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2002 12:44

ΟΡΙΑΚΗ πτώση κατά 0,10% σημειώνει αυτή την ώρα ο δείκτης Xetra DAX στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης έχοντας διαμορφωθεί στις 3.204,38 μονάδες.

Ο περιορισμός των αρχικών του απωλειών οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση των τοποθετήσεων στους κλάδους των τραπεζών και των φαρμακοβιομηχανιών.

Η μετοχή της HypoVereinsBank ενισχύεται κατά 1,19%. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο δεύτερος μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος στη Γερμανία σχεδιάζει να προβεί στην πώληση της Nuernberger Norisbank, μικρής τράπεζας που πωλεί οικονομικά προϊόντα καταναλωτικής πίστης. Η πώληση της Nuernberger εντάσσεται στα ευρύτερα σχέδια της HVB για μετασχηματισμό της επιχειρηματικής της στρατηγικής.

Η Nuernberger διαθέτει δίκτυο 101 καταστημάτων και η ολοκληρωτική πώλησή της αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους. Η τράπεζα είναι μεν κερδοφόρος, αλλά πλέον δεν εντάσσεται στις στρατηγικές προτεραιότητες της HVB.

Ανοδο άνω του 1% σημειώνει και η μετοχή του γερμανικού φαρμακευτικού ομίλου Schering, ο οποίος διέψευσε δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες σχεδιάζει να προχωρήσει σε σημαντική κίνηση απόκτησης ελέγχου άλλης εταιρείας.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας με τη μετοχή της εταιρείας ημιαγωγών Infineon Technologies να υποχωρεί κατά 0,98%.

Μεγαλύτερες απώλειες (1,15%) καταγράφει η μετοχή της εταιρείας λογισμικού SAP.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα