Βρετανός ΥΠΕΞ: Ελπίζω πως το ευρώ δεν θα καταρρεύσει

Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010 15:30

Την «ελπίδα» να μην καταρρεύσει το ευρώ εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC, προσθέτοντας όμως «Ποιος ξέρει;»

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάρρευσης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, ο Χέιγκ απάντησε: «Κανένας δεν αναφέρθηκε περισσότερο από εμένα τα τελευταία χρόνια στους κινδύνους να έχουμε ένα νόμισμα το οποίο συνδέεται με συναλλαγματικές ισοτιμίες και επιτόκια χωρών με διαφορετικές οικονομίες. Αλλά ελπίζω πως όχι. Ποιος ξέρει;».

Επισήμανε ακόμη πως η Βρετανία ενδιαφέρεται να υπάρχει μια σταθερή ζώνη ευρώ, «παρόλο ότι εμείς περισσότερο από άλλους έχουμε προειδοποιήσει για τα μειονεκτήματα του ευρώ».

Πρόσθεσε πως «σαφώς πρέπει να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη ζώνη ευρώ και ανεξάρτητα από τη ζώνη ευρώ, η περίπτωση της Ιρλανδίας απαιτεί να βοηθήσουμε τη χώρα αυτή εφόσον το ζητήσει».

Επανέλαβε τέλος την ετοιμότητα της Βρετανίας να παράσχει βοήθεια στο Δουβλίνο, αν και επισήμανε πως «δεν έχει διατυπωθεί επισήμως κανένα σχετικό αίτημα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα