Πτώχευση κήρυξε η United Airlines

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2002 15:17
UPD:16:55

ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του δικαστηρίου έναντι των πιστωτών της ζήτησε σήμερα η United Airlines, η οποία γίνεται έτσι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που κηρύσσει πτώχευση.

Η εξασθένηση της οικονομίας, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος και τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, άφησαν τον υπ' αριθμόν δύο, παγκοσμίως, αερομεταφορέα με υπερβολικό χρέος και ανεπαρκή ρευστότητα.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος αναδιάρθρωσης η United Airlines θα εξακολουθεί να εκτελεί τα εσωτερικά δρομολόγια στις ΗΠΑ. Δύο από τα Μπόινγκ της United Airlines χρησιμοποιήθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ν. Υόρκη και Ουάσινγκτον στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Η αεροπορική εταιρεία - που απασχολεί περίπου 83.000 εργαζομένους - ανακοίνωσε ζημίες ρεκόρ το 2001 ύψους 2,1 δισ. δολαρίων, ενώ οι ζημίες στα τρία πρώτα τρίμηνα φέτος ανήλθαν σε 1,7 δισ. δολάρια.

Η κήρυξη πτώχευσης από τη United Airlines ήλθε μετά από αυτήν της μικρότερης ανταγωνίστριάς της US Airways Group Inc., η οποία ζήτησε και αυτή, φέτος, την προστασία του δικαστηρίου έναντι των πιστωτών της.

Πηγές: AΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα