ΥΠΟΙΚ: Η διαπραγμάτευση δεν σκάλωσε

«Δεν θα επαναληφθούν τα μέτρα του 2010»
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 13:52
UPD:15:06

«Κάθε φορά προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα», τόνισε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Οι συνομιλίες με την τρόικα δεν σκάλωσαν, τόνισε ο ΥΠΟΙΚ, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας πως υπάρχει μια σειρά από δύσκολα ζητήματα, τα οποία χρειάζονται διαπραγμάτευση, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι διακυβεύεται και η επόμενη δόση.

«Κάθε φορά προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και υπενθύμισε ότι μετά από ανάλογες διαπραγματεύσεις στο παρελθόν απεφεύχθη η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα»

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της χώρας όσο το δυνατόν καλύτερα»

«Κάθε φορά κάνουμε μια διαπραγμάτευση η οποία είναι δύσκολη, από την οποία όμως βγαίνουμε, νομίζω, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και πάντα έχοντας στο μυαλό μας, βεβαίως, ότι στο τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης διακυβεύεται και η επόμενη δόση του δανείου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Άρα λοιπόν», πρόσθεσε, «κλείνουμε σήμερα (τη διαπραγμάτευση), η διαπραγμάτευση έχει εστιάσει κυρίως στα μεγάλα διαρθρωτικά θέματα, δηλαδή οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο δημόσιο τομέα, οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις ΔΕΚΟ, πώς θα προχωρήσουμε με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην αγορά εργασίας, πώς θα προχωρήσουμε με αλλαγές που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας, αυτά που είναι τα μεγάλα διαρθρωτικά ζητήματα της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια».

Επιπλέον, ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2011 είναι μονόδρομος, «αν θέλουμε να ξαναβρούμε την αξιοπιστία στις ξένες αγορές και βέβαια, να ξεκινήσει πάλι από το 2012 η ανάπτυξη στη χώρα μας». «Η ανάπτυξη που θα δημιουργήσει δουλειές και βεβαίως, επενδύσεις», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι το 2010 η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει «εξαιρετικά δύσκολα μέτρα, όπως η περικοπή των μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα» και ξεκαθάρισε: «Δεν σκοπεύουμε να επαναλάβουμε αυτά τα μέτρα το 2011».

«Το 2010 ήταν μία κρίσιμη και εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την οικονομία. Καταφέραμε να αποφύγουμε τα χειρότερα, που ήταν η χρεοκοπία», είπε μεταξύ άλλων και κατέληξε: «Καταφέραμε να κάνουμε κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη χώρα, που ήταν να μειώσουμε το έλλειμμα κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ».

Η νέα συνάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου με την τρόικα έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα