Σόκρατες: Η Πορτογαλία δεν χρειάζεται καμία βοήθεια

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 16:33
UPD:16:42

«Ακούω πολλούς να μιλούν για το ΔΝΤ. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από καμία βοήθεια. Αυτό που έχει ανάγκη είναι να εγκριθεί ο προϋπολογισμός. Αυτοί των οποίων τη βοήθεια χρειάζεται η χώρα, είναι οι Πορτογάλοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζοζέ Σόκρατες.

Η Πορτογαλία δεν χρειάζεται καμία βοήθεια για να ξεπεράσει τις δημοσιονομικές δυσκολίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζοζέ Σόκρατες. Σημείωσε δε πως Πορτογαλία και Ιρλανδία δεν αποτελούν ανάλογες πριπτώσεις.

«Ακούω πολλούς να μιλούν για το ΔΝΤ. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από καμία βοήθεια. Αυτό που έχει ανάγκη είναι να εγκριθεί ο προϋπολογισμός. Αυτοί των οποίων τη βοήθεια χρειάζεται η χώρα, είναι οι Πορτογάλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι το γεγονός πως η Ιρλανδία προσέφυγε στη βοήθεια των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «θα επιτρέψει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στις αγορές».

«Η Πορτογαλία δεν έχει κανένα πρόβλημα με το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η Πορτογαλία δεν είχε ποτέ μία φούσκα και έχουμε δημοσιονομική κατάσταση που δεν συγκρίνεται με την Ιρλανδία», υποστήριξε ο Σόκρατες.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι «θα επικρατήσει ηρεμία στις αγορές και θα σταματήσει η φημολογία που δεν έχει κανένα νόημα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα