ΓΣΕΕ: Καταστροφική η πρόταση υπερίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 18:19
UPD:18:26

Καταστροφική και για τους εργαζόμενους και για τον ανταγωνισμό στον ιδιωτικό τομέα χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος την πρόταση του επικαιροποιημένου μνημονίου, που αφορά στην υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.

«Οι ρήτρες που περιέχονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο εκθεμελιώνουν πλήρως το σύστημα των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας», επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Παναγόπουλος.

Για τη ΓΣΕΕ, σημειώνει, η κατοχύρωση των κλαδικών συμβάσεων, τίθεται «στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων μας να μην περάσουν τέτοια αντικοινωνικά, αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα».

Εν τω μεταξύ, το προεδρείο της ΓΣΕΕ είχε σήμερα σύσκεψη με εργατικά κέντρα του λεκανοπεδίου, ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε ο συντονισμός δράσης εν όψει της 24ωρης απεργίας της 15ης Δεκεμβρίου αλλά και της τρίωρης παναττικής στάσης εργασίας της 25ης Νοεμβρίου.

Η Συνομοσπονδία θα προχωρήσει και στην σύγκλιση του Γενικού της Συμβουλίου στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ στις διεκδικήσεις της περιλαμβάνονται η διατήρηση των θέσεων εργασίας, η διαφύλαξη του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων καθώς και η προστασία των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα