Ενίσχυση οικονομικής συνεργασίας με την Αίγυπτο

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 19:19

Η προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς των επενδύσεων, του τουρισμού και της ενέργειας βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) Ελλάδας-Αιγύπτου, που διεξάγονται σήμερα και αύριο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Σ. Κουβέλη και τον υφυπουργό Επικρατείας της Αιγύπτου, Μουσταφά Αμπντού Μοχάμαντ Εϊζα.

Η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή εντάσσεται στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των σχέσεων της Ελλάδας με τον Αραβικό κόσμο και αποτελεί συνέχεια του 3ου Ελληνο-αραβικού οικονομικού φόρουμ που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

Στο περιθώριο του φόρουμ του Σεπτεμβρίου, ο κ. Κουβέλης και ο Αιγύπτιος υφυπουργός Εμπορίου Μαχμούντ Μουσταφά, προλείαναν το έδαφος για την ΜΔΕ, η οποία ορίζει το θεσμικό πλαίσιο και ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους σήμερα οι δύο άνδρες συζήτησαν, με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών, την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς του φυσικού αερίου, του πετρελαίου, των ΑΠΕ, των κατασκευών, των νέων τεχνολογιών, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών, αλλά και του περιβάλλοντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα