Πιο αδύναμο το ευρώ

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 06:05
UPD:06:36

Πτωτικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου εν μέσω εικασιών ότι οι εκλογές στην Ιρλανδία θα δυσχεράνουν τις διαπραγματεύσεις της με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για βοήθεια.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους της Ιρλανδίας θα μεταδοθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στην Πορτογαλία και στην Ισπανία.

Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε για τρίτη ημέρα έναντι του γιέν μετά το σχόλιο της Moody’s Investors Service ότι η ενδεχόμενη πολλαπλή υποβάθμιση της Ιρλανδίας, περιορίζει τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις. Το ρίνγκιτ της Μαλαισίας κινήθηκε πτωτικά μετά την έκθεση της κεντρικής τράπεζας της χώρας που έδειξε ότι η οικονομική ανάπτυξη περιορίστηκε το τελευταίο τρίμηνο περισσότερο από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Το ευρώ υποχώρησε στο 1,3581 ανά δολάριο στις 11:12 π.μ. στο Τόκιο από 1,3627 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα με το οποίο συναλλάσσονται οι 16 της Ευρωζώνης διολίσθησε 0,3% έναντι του γιέν φθάνοντας στα 113,18. Το δολάριο διαμορφώθηκε στα 83,34 γιέν από 83,33 γιέν. Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε 0,1% στα 82,27 γιέν.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές της Ιαπωνίας λόγω αργίας.

Το ρίνγκιτ της Μαλαισίας υποχώρησε για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες καθώς η Bank Negara Malaysia είπε χθες μετά το κλείσιμο των αγορών ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,5% το τρίτο τρίμηνο, έναντι πρόβλεψης των οικονομικών αναλυτών για αύξηση 5,3%.

Η ανάπτυξη του ΑΕΠ της Μαλαισίας υποχώρησε από το 8,9% το δεύτερο τρίμηνο καθώς η αύξηση των εξαγωγών περιορίστηκαν κάθε μήνα από τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Η ανάπτυξη στη Σιγκαπούρη και στην Κίνα επίσης περιορίστηκαν το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το ρίνγκιτ υποχώρησε 0,4% στα 3,1150 ανά δολάριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα