Ανάκαμψη δύο ταχυτήτων στην ευρωζώνη

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 12:51

Επιταχύνθηκε η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, καθώς η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία και τη Γαλλία αντιστάθμισε τη στασιμότητα σε άλλα κράτη μέλη της περιφέρειας, σύμφωνα με την έρευνα του Markit.

Ο δείκτης ΡΜΙ για τον τομέα των υπηρεσιών, που βασίζεται σε έρευνα 2.000 επιχειρήσεων, από τράπεζες μέχρι και ξενοδοχεία, ανέκαμψε στις 55,2 μονάδες τον Νοέμβριο από 53,3 μονάδες τον Οκτώβριο. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει υποχώρηση του δείκτη στις 53,1 μονάδες.

«(Τα στοιχεία) αιφνιδίασαν θετικά κυρίως λόγω της ανάκαμψης στην καρδιά της ευρωζώνης, ιδίως στη Γερμανία», σχολίασε αναλυτής της BNP Paribas. «Αν και αναπόφευκτα αντιμετωπίζουμε την ευρωζώνη ως ένα ενιαίο σύνολο, νομίζω ότι παρατηρείται μια μόνιμη απόκλιση μεταξύ των βασικών χωρών και εκείνων της περιφέρειας, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί», πρόσθεσε.

Ο PMI για τη μεταποίηση ανήλθε στις 55,5 μονάδες από 54,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, έναντι προβλέψεων για άνοδό του στις 54,7 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα