Γ. Κασιμάτης: Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα φέρουν πλήρες αδιέξοδο

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 18:55

Πλήρες αδιέξοδο στην αγορά αλλά και στις εργασιακές σχέσεις θα φέρει το καθεστώς των επιχειρησιακών συμβάσεων που προωθείται, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιώργος Κασιμάτης.

Ο κ. Κασιμάτης σημειώνει ότι τα Επιμελητήρια είναι κάθετα αντίθετα με την φιλελευθεροποίηση - όπως την ονομάζουν κάποιοι - που επιχειρείται στην αγορά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις.

Όπως υποστηρίζει, θα προκύψει ένα πλήρες αδιέξοδο το οποίο αναπόφευκτα οδηγεί σε αντιθέσεις με τους συνεργάτες του κάθε επιχειρηματία, δηλαδή τους εργαζομένους.

Επισημαίνει ότι είναι μια αδόκιμη πρακτική που επιχειρείται και σίγουρα - όπως εκτιμά - δεν μπορεί να είναι άποψη της «τρόικας», αλλά κάποιοι άλλοι προσπαθούν να το επιβάλλουν και φυσικά θα αποδειχθεί τεράστιο λάθος.

Σε ό,τι αφορά στις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζει ότι είναι μοιραίο, όταν κάποιες επιχειρήσεις ξεπερνούν το όριο βιωσιμότητάς τους, να προχωρήσουν σε απολύσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα