Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την επίσπευση της ανάπτυξης

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 18:37
UPD:20:25

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Με επίκεντρο τα αναπτυξιακά θέματα συνεδριάζει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου.

Οι δράσεις επίσπευσης της ανάπτυξης απασχόλησαν εξάλλου ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της οποίας υπογραμμίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η βούληση της κυβέρνησης να επιταχυνθεί στο μέγιστο δυνατό η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ το 2011.

Όπως ανέφερε υπουργός σχολιάζοντας το περιεχόμενο της σύσκεψης, ο αναπτυξιακός νόμος είναι έτοιμος, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει στην πλήρη απογραφή της κτηματικής περιουσίας του δημοσίου το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας ανήκει στην ΚΕΔ. Το σχέδιο δράσης για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων αναμένεται εξάλλου να παρουσιαστεί έως το τέλος του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, ο Πρωθυπουργός επισήμανε, κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ότι το βάρος της κυβέρνησης μετά τη δημοσιονομική προσαρμογή πέφτει στην ανάγκη επιτάχυνσης της ανάπτυξης και των διαρθρωτικών αλλαγών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, αλλά και οι υπουργοί Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Τ. Μπιρμπίλη, Δ. Ρέππας, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Γερουλάνος, Χ. Παμπούκης και Ευ. Βενιζέλος.

Η επιτροπή ανάπτυξης θα συνεδριάσει ξανά την επόμενη εβδομάδα, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα