Ζητούμενο η ανάπτυξη

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 08:16
UPD:12:56

Οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ανάπτυξης αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 μ.μ.

Οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ανάπτυξης βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Οι δράσεις επίσπευσης της ανάπτυξης απασχόλησαν επίσης χθες ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της οποίας υπογραμμίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η βούληση της κυβέρνησης να επιταχυνθεί στο μέγιστο δυνατό η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ το 2011.

Όπως ανέφερε υπουργός σχολιάζοντας το περιεχόμενο της σύσκεψης, ο αναπτυξιακός νόμος είναι έτοιμος, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει στην πλήρη απογραφή της κτηματικής περιουσίας του δημοσίου το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας ανήκει στην ΚΕΔ. Το σχέδιο δράσης για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων αναμένεται εξάλλου να παρουσιαστεί έως το τέλος του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, ο Πρωθυπουργός επισήμανε, κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ότι το βάρος της κυβέρνησης μετά τη δημοσιονομική προσαρμογή πέφτει στην ανάγκη επιτάχυνσης της ανάπτυξης και των διαρθρωτικών αλλαγών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, αλλά και οι υπουργοί Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Τ. Μπιρμπίλη, Δ. Ρέππας, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Γερουλάνος, Χ. Παμπούκης και Ευ. Βενιζέλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα