ΣΕΒ: Σε διαβούλεση ο Κώδικας εταιρικής διακυβέρνησης για τις εισηγμένες

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 13:36

Την έναρξη ανοιχτής διαβούλευσης με στόχο τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων απόψεων για το κείμενο του «Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης ΣΕΒ για τις εισηγμένες εταιρείες» ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Το κείμενο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.sev.org.gr , ενώ η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 14/12/2010.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κώδικας είναι προσαρμοσμένος στη νομοθεσία και την ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα και απευθύνεται στις εισηγμένες εταιρίες, οι οποίες καλούνται πλέον να υιοθετήσουν Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με τον Νόμο 3873/2010 και να υποβάλλουν ετήσια έκθεση εταιρικής διακυβέρνησης ως προς την εφαρμογή του. Ο κώδικας έχει συνταχθεί στη βασική αρχή «συμμόρφωσης ή εξήγησης» και έτσι συμπεριλαμβάνει και ζητήματα, που ξεπερνούν τους υπάρχοντες νόμους και κανόνες.

Σκοπός της κατάρτισης του κώδικα είναι η ενίσχυση της διαφάνειας της ελληνικής αγοράς και η εναρμόνιση με τις βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν στις χώρες του ΟΟΣΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και παγκοσμίως.

Στη σχετική πρόσκληση, ο πρόεδρος του συνδέσμου, Δημήτρης Δασκαλόπουλος αναφέρει ότι «ο ΣΕΒ έχει επανειλημμένα προβάλει την αντίληψη ότι η εταιρική διακυβέρνηση, όπως και η εταιρική κοινωνική ευθύνη και η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν τους τρεις θεμελιώδεις πυλώνες της σύγχρονης επιχειρηματικής ανάπτυξης -εφόσον η επιχείρηση θέλει να πατά σε στέρεο κοινωνικά έδαφος»

Σημειώνεται, ότι ταυτόχρονα, ο ΣΕΒ προετοιμάζει Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και για μη εισηγμένες εταιρείες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα