ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Ο αγώνας συνεχίζεται

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 14:54
UPD:16:07

Ραντεβού για 15 Δεκεμβρίου, ημέρα της 24ωρης γενικής απεργίας δίνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διαμηνύοντας πως «ο αγώνας συνεχίζεται».

Ραντεβού για τις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα της 24ωρης γενικής απεργίας δίνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διαμηνύοντας πως «ο αγώνας συνεχίζεται», μετά τη σημερινή κινητοποίηση, με τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος «ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλουν η τρόικα, η κυβέρνηση και οι οικονομικά ισχυροί».

Μετά το συλλαλητήριο οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Κλαυθμώνος και στην Πλατεία Συντάγματος, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Εξάλλου, έξω από το υπουργείο Οικονομικών συγκέντρωση πραγματοποίησαν και εργαζόμενοι της ΕΑΒ, οι οποίοι αντιδρούν στην προοπτική ιδιωτικοποίησης της βιομηχανίας.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ σημειώνει πως η κινητοποίηση χαρακτηρίστηκε από μαζική συμμετοχή και τονίζει πως κεντρικό αίτημα ήταν «η απόκρουση των κοινωνικά άδικα οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης που οδηγούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στην φτώχεια και την εξαθλίωση».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος σημείωσε πως το επικυροποιημένο μνημόνιο και ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε για να το εφαρμόσει, «είναι απαράδεκτα γιατί φορτώνουν νέα βάρη στις δυνάμεις της εργασίας και στους φτωχούς συνταξιούχους μας».

Γ. Παναγόπουλος: Και το επικαιροποιημένο μνημόνιο και ο Προϋπολογισμός είναι απαράδεκτα

Γ. Παναγόπουλος: Και το επικαιροποιημένο μνημόνιο και ο Προϋπολογισμός είναι απαράδεκτα

Αναλύοντας τα αιτήματα των εργαζομένων, ζήτησε να σταματήσει «η βαριά επιβάρυνση αυτών των δυνάμεων», να προστατευθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η 13η και η 14η σύνταξη με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους, να ενισχυθούν οι χαμηλόμισθοι να προστατευθεί η απασχόληση και να ενισχυθούν οι άνεργοι.

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ σε παλλαϊκό ξεσηκωμό

Στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ από τους Δημ. Βίτσα, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ και μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και Δημ. Στρατούλη, και Κ. Μπασιούκα, μέλη της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στρατούλης κάλεσε εργαζόμενους άνεργους και νέους «σε παλλαϊκό ξεσηκωμό και καθολική εξέγερση και όλες τις δυνάμεις της αριστεράς σε συμπόρευση με στόχο την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών της κυβέρνησης και της τρόικας, η οποία λειτουργεί ως διεθνής "συμμορία λήσταρχων των λαών" για λογαριασμό των τοκογλύφων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα