Οι τράπεζες που συμμετέχουν στο «Εξοικονόμηση κατ' οίκον»

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 16:23

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η Eurobank EFG, η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank είναι οι τράπεζες στις οποίες μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ οίκον».

Αυτό γνωστοποιήθηκε με απόφαση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Διεθνούς Ανοικτού Διαγωνισμού για την επιλογή τραπεζών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» αφορά επεμβάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα κτήρια του οικιακού τομέα.

Για την υλοποίηση του προγράμματος έχει συσταθεί ειδικό Ταμείου Χαρτοφυλακίου. Το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του ΕΣΠΑ, χρηματοδότησε με 241 εκατ. ευρώ το ταμείο αυτό, στο οποίο θα συνεπενδυθούν ποσά ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ και από τις Τράπεζες.

Από τα ποσά αυτά των 640 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν στην ελληνική αγορά περίπου €600 εκατ. με τη μορφή δανείων με ευνοϊκότατους μάλιστα όρους για τις παρούσες συνθήκες προς φυσικά πρόσωπα/ιδιοκτήτες κατοικιών, ενώ τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως κίνητρο με τη μορφή επιδότησης επιτοκίου σε φυσικά πρόσωπα/νοικοκυριά χαμηλής εισοδηματικής τάξης.

Πλέον των 640 εκατ. ευρώ θα δοθούν μέσω ΕΣΠΑ και άλλα 155 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για επιχορήγηση κόστους επένδυσης σε φυσικά πρόσωπα/νοικοκυριά χαμηλής και μεσαίας εισοδηματικής τάξης καθώς και για την κάλυψη του κόστους των ενεργειακών επιθεωρητών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα