Συνεχίζεται η άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2002 14:19

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις εξακολουθούν να επικρατούν στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης κυρίως χάρη στην ανάκαμψη του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχε διαμορφωθεί στις 2.471,32 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,50%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.122,17 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,21% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 50 στις 2.471,32 μονάδες με κέρδη 0,50%.

Μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης Xetra DAX στη Φρανκφούρτη λόγω του έντονου αγοραστικού ενδιαφέροντος για μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών. Αυτή την ώρα, ο παραπάνω δείκτης ενισχύεται κατά 1,80% και έχει φθάσει τις 3.120 μονάδες.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης στον κλάδο των ασφαλειών έχει τεθεί η μετοχή της γερμανικής Allianz, η οποία αυτή την ώρα σημειώνει άνοδο κατά 3,22%. Ανοδο άνω του 3% σημειώνει και η μετοχή της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas μετά από τη δημοσιοποίηση εκθέσεων σχετικά με τα οφέλη που αναμένεται να αποκομίσει από ενδεχόμενη εξαγορά της Credit Lyonnais.

Tέλος, πτωτικά εξακολουθεί να κινείται ο τίτλος της Nokia, αν και οι αρχικές της απώλειες έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό.

Η φινλανδική εταιρεία προχώρησε σήμερα σε υποβάθμιση των αρχικών της εκτιμήσεων για τις πωλήσεις της στο τέταρτο τρίμηνο. Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις, οι πωλήσεις της φινλανδικής εταιρείας στο παραπάνω χρονικό διάστημα αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 8,8 δισεκ. ευρώ έως 9 δισεκ. ευρώ, έναντι 8,9 δισεκ. ευρώ με 9,2 δισεκ. ευρώ που ανέμενε τον Οκτώβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα