ΓΣΕΕ: Παράνομη η απόφαση για ανοικτά καταστήματα την Κυριακή 12/12

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 13:59

Παράνομη και αντισυνταγματική χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ την απόφαση για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1902190 .

«Την ώρα που οι εργασιακές σχέσεις δέχονται σφοδρή επίθεση, την ώρα που οι εργαζόμενοι βλέπουν τα δικαιώματα τους να συρρικνώνονται, την ώρα που τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπαίνουν το ένα μετά το άλλο, ο νομάρχης Αθηνών και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, ανέλαβαν να δώσουν την χαριστική βολή στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων και σε εκατοντάδες εμπόρους και αυτοαπασχολουμένους», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Όπως υποστηρίζει η Συνομοσπονδία, η απόφαση εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών και έχει στόχο να αποτελέσει τη βάση για επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.

Καταλήγοντας, η ΓΣΕΕ δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει τα προβλήματα της κρίσης να αξιοποιηθούν για να επιβληθούν τα μακροχρόνια σχέδια των πολυεθνικών. Η Συνομοσπονδία συμπαρατάσσεται με την θέση της Ο.Ι.Υ.Ε και καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό «να μην υποκύψει στις σειρήνες των μεγάλο-καταστηματαρχών, να σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και το υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα