Αντιδρούν οι αγρότες στην απεργία της ΠΝΟ

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 15:55
UPD:15:56

Την αντίδραση των παραγωγών οπωροκηπευτικών προϊόντων στην Κρήτη πυροδοτεί η συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα της περιοχής τους να μην μπορούν να προωθηθούν στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Την αντίδραση των παραγωγών οπωροκηπευτικών προϊόντων στην Κρήτη πυροδοτεί η συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με αποτέλεσμα τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα της περιοχής τους να μην μπορούν να προωθηθούν στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ειδικότερα, οι αγρότες παραγωγοί οπωροκηπευτικών προϊόντων από την περιοχή της Κουντούρας θα εκφράσουν το απόγευμα τη διαμαρτυρία τους για την απεργία με μηχανοκίνητη πορεία προς το λιμάνι της Σούδας.

Νωρίτερα και σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, ο αντινομάρχης Χανίων, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, συγκάλεσε σύσκεψη στη Νομαρχία.

Σημειώνεται ότι με τη συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ το 80% ευπαθών αγροτικών προϊόντων κινδυνεύει να χαθεί, ενώ και η οικονομική ζημιά για τους παραγωγούς θα είναι μεγάλη καθώς τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει προβλέπουν συγκεκριμένες ημερομηνίες παράδοσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες από την Κουντούρα, το Ελαφονήσι και τον Πλάτανο.

Όπως υποστήριξαν, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αποπλεύσει από τη Σούδα πλοίο που θα μεταφέρει αγροτικά προϊόντα στον Πειραιά, οι ναυτεργάτες αρνούνται να επιτρέψουν να δέσει στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των παραγωγών Αντώνη Μπιτσάκη, «όλοι οι συνεταιρισμοί και τα συσκευαστήρια είναι γεμάτα από αγροτικά προϊόντα, ενώ και οι κήποι είναι γεμάτοι από προϊόντα. Αν δεν φύγει σήμερα πλοίο, όλα αυτά τα προϊόντα θα καταστραφούν».

Επεσήμανε δε στο λιμάνι της Σούδας βρίσκονται φορτωμένες 15-20 νταλίκες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα.

Κατά τη σύσκεψη, ο αντινομάρχης Χανίων Χαράλαμπος Κουκιανάκης προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με στελέχη της ΠΝΟ, χωρίς όμως να καταστεί δυνατό.

«Προσφύγαμε στη γενική γραμματεία της ΠΝΟ, αλλά τήρησε απαράδεκτη στάση η οποία είναι καταδικαστέα. Δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά μας ούτε καν στα τηλεφωνήματά μας», ανέφερε ο κ. Κουκιανάκης.

Τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της ΠΝΟ, εξέφρασε και ο εκπρόσωπος των παραγωγών που ζήτησε από την Πολιτεία να λάβει μέτρα ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Εν τω μεταξύ, τον κόμβο του αεροδρομίου Ηρακλείου απέκλεισαν το μεσημέρι, παραγωγοί οπωροκηπευτικών από το νομό Λασιθίου, ζητώντας λύση στο έντονο πρόβλημα που, όπως υποστηρίζουν.

Οι παραγωγοί του Λασιθίου πέρασαν έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης και στη συνέχεια κατέληξαν στον κομβο του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφορικό κομφούζιο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα