Ε.Ε.: Διαβεβαιώσεις για τους πόρους του μηχανισμού στήριξης

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 16:28

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διασφαλίζει πλήρως τις χρηματοπιστωτικές ανάγκες της ευρωζώνης έως το Μάιο του 2013, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομικών Όλι Ρεν, απαντώντας στα σχόλια περί ανεπάρκειας των πόρων του μηχανισμού.

Ερωτηθείς, κατά την τακτική ενημέρωση του Τύπου, για το μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων, το γενικό πλαίσιο του οποίου θα πρέπει να αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, ο Αμαντέου Αλταφάζ υπογράμμισε ότι αυτή την περίοδο γίνεται ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για τη λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού.

Όπως ανέφερε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενθαρρύνει όλα τα κράτη μέλη, τις Δεξαμενές Σκέψεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη να συμβάλλουν σε αυτή τη διαβούλευση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει τις δικές της προτάσεις για τη γενική λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού στήριξης το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ θα παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις σχετικά με την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων θα πρέπει να υιοθετηθεί ομόφωνα από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα