Σημαντική ενίσχυση του δολαρίου

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2001 11:51
UPD:18:38

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών αναρριχήθηκε σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς οι αγορές φαίνεται να υιοθετούν την άποψη ότι η χθεσινή αεροπορική τραγωδία στη Νέα Υόρκη οφείλεται σε μηχανική βλάβη και όχι σε τρομοκρατική ενέργεια. Στην ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος συνέβαλε και η είδηση ότι δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας κατέλαβαν την Καμπούλ http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/11/13/177043.htm .

Κατά τις πρωινές συναλλαγές στη χρηματαγορά του Λονδίνου, το ευρώ υποχώρησε στα 88,65 σεντς, στο χαμηλότερο σημείο από τις 6 Σεπτεμβρίου, έναντι 89,44 σεντς αργά χθες το βράδυ.

Στην περαιτέρω υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου συνέβαλε και η απρόσμενη αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων στη Γαλλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ινστιτούτο Insee, οι τιμές καταναλωτή στη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκαν τον Οκτώβριο κατά 0,1% σε σχέση με το Σεπτέμβριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωση της τάξεως του 0,1%. Σε ετήσια βάση, αυξήθηκαν κατά 1,8%. Η απρόσμενη αυτή αύξηση, σύμφωνα με οικονομολόγους, περιορίζει τις πιθανότητες νέας μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα