ΕΑΕΕ: «Ναι» στην ενίσχυση της διαφάνειας των προγραμμάτων υγείας

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 19:29

Αλλαγές στα ασφαλιστήρια συμβόλαια για ιδιωτικά προγράμματα υγείας προωθεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, μετά τη διαπίστωση ότι υπάρχει ασαφής εικόνα των ασφαλισμένων για το τί έχουν υπογράψει. Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας μάλιστα η ΓΓΚ θα γνωστοποιήσει τις ακριβείς θέσεις της στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Από την πλευρά της, σε επιστολή της προς την ΓΓΚ, η ΕΑΕΕ εκφράζει τη βούληση του κλάδου «να υποστηρίξει σθεναρά κάθε ενέργεια που διασφαλίζει τη διαφάνεια και τη φερεγγυότητα των προγραμμάτων υγείας προς όφελος του καταναλωτή» ενώ συγχρόνως επισημαίνει ότι θα αντιταχθεί «σε κάθε πρωτοβουλία ή διάδοση ανακριβούς πληροφορίας που μπορεί να αποβεί εις βάρος των ασφαλισμένων ή να δημιουργήσει αβάσιμες ανησυχίες στους πολίτες».

Η Ενωση απέστειλε στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επιστημονικό υλικό που τεκμηριώνει, όπως υποστηρίζει, το πλαίσιο καλής λειτουργίας τόσο των μακροχρόνιων, όσο και των ετησίως ανανεούμενων προγραμμάτων υγείας, με σκοπό η ένωση «να προστατεύσει όλους τους ασφαλισμένους που έχουν δείξει την προτίμησή τους στα ιδιωτικά προγράμματα υγείας».

Όπως επισημαίνει εξάλλου, «το υψηλό και συνεχώς αυξανόμενο κόστος των υπηρεσιών υγείας είναι αυτό που δυσχεραίνει την πρόσβαση του πολίτη στις μονάδες υγείας της χώρας και επιβαρύνει αιφνιδιαστικά τόσο τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες που λειτουργούν ως ενδιάμεσος καταναλωτής όσο και τον ίδιο τον πολίτη».

Γνωστοποιεί επίσης στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, το ποσό των εξαγορών του Κλάδου Ζωής αυξήθηκε στο 9μηνο του 2010 κατά 4,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009 ή σε απόλυτους αριθμούς κατά 22,7 εκ. ευρώ, ποσό που, όπως σημειώνει, αντιστοιχεί στο 0,25% των αποθεμάτων του κλάδου Ζωής.

«Η μικρή αυτή αύξηση δικαιολογείται απόλυτα από τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και τον περιορισμό των εισοδημάτων», κατά την άποψη της ένωσης, η οποία τονίζει ότι με βάση αυτά τα στοιχεία δε στοιχειοθετείται αξιοσημείωτη αύξηση του ποσού των εξαγορών στον κλάδο Ζωής.

Κλείνοντας, επαναλαμβάνει ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά συνεχίζει να αντεπεξέρχεται πολύ καλά στην οικονομική κρίση, παραμένοντας συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της προς τους ασφαλισμένους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα