Επισκόπηση κυπριακού Τύπου

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 10:44

Η επανεκλογή του Αντρου Κυπριανού στη θέση του ΓΓ του ΑΚΕΛ και η λίστα των 105 εκλεγέντων στην ΚΕ του κόμματος με πρώτο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, οι διεργασίες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ενόψει του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και η συζήτηση του πακέτου οικονομικών μέτρων του Υπουργού Οικονομικών, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Όλα με βάση την κομματική γραμμή» γράφει ότι χωρίς ανθυποψήφιο και με 7 αμφισβητίες επανεξελέγη στην θέση του ΓΓ του ΑΚΕΛ ο Αντρος Κυπριανού. Η εφημερίδα γράφει ότι «στο 20% η ανανέωση της ΚΕ», «πρώτος ο Στέφανος Στεφάνου», «απέτυχαν 10 της λίστας» ενώ «ο Βάσος Γεωργίου εκτός ΚΕ». Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ανεβαίνουν οι τόνοι για την οικονομία και τα υπό συζήτηση, στα συγκυβερνώντα κόμματα, μέτρα και ειδικότερα για τη μείωση των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 2%.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Μεγάλο στοίχημα οι εκλογές του ΄11» γράφει ότι από τα όσα διαμείφθηκαν στην διάρκεια του 21ου συνεδρίου του ΑΚΕΛ προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο επόμενος μεγάλος στόχος για το κόμμα είναι η ισχυροποίηση μέσα από τις βουλευτικές εκλογές, θεωρώντας ότι η επιτυχία θα αντανακλά και στην Κυβέρνηση. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με ιδιαίτερα έντονο ύφος απάντησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου στην δήλωση του Γλαύκου Χατζηπέτρου, ότι μαζί με τον Νικόλα Παπαδόπουλο ωθούν τον Πρόεδρο Χριστόφια να επιτεθεί στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Εβδομάδα κρίσης για τα οικονομικά μέτρα» γράφει ότι κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία, με έντονες ζυμώσεις, τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Στις 2.30 το απόγευμα, το ΔΗΚΟ θα συζητήσει το πακέτο του Υπουργού Οικονομικών, το οποίο περιλαμβάνει τα μέτρα της Κυβέρνησης για την οικονομική εξυγίανση. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι προβλήματα προκαλεί ο δρόμος Λιμνίτη, λόγω των πολλών απότομων στροφών.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Κλοιός πιέσεων για Λευκωσία» γράφει ότι στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών αναπτύσσεται έντονο παρασκήνιο ενόψει του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται παρασκηνιακές κινήσεις για να περιληφθούν στο ψήφισμα, το πρώτο προσχέδιο του οποίου θα υποβληθεί την 1η Δεκεμβρίου – αναφορές στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που καθόρισε ο ΓΓ του ΟΗΕ μέσα από την έκθεση του για «τέλος του παιχνιδιού», τον Μάρτιο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι «αλλάζει σύντομα η δομή των νοσοκομείων» και πως «ένα βήμα πριν την τελική συμφωνία Υπ. Υγείας και γιατρών».

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Ολες μας οι δυνάμεις για τη λύση» γράφει πως το στεντόρειο μήνυμα ότι και τώρα και πάντα το ΑΚΕΛ, θα είναι η ισχυρή πολιτική δύναμη που θα οδηγεί τον Κυπριακό λαό προς το μέλλον, έστειλε ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, στην ομιλία του αμέσως μετά την εκλογή του και με την οποία έληξαν οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι Επαρχιακές Οργανώσεις Λάρνακας και Αμμοχώστου βραβεύτηκαν για τις πρώτες δύο θέσεις στα πλαίσια των αποτελεσμάτων της Παγκύπριας Αμιλλας στο 21ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ.

ΠΗΓΗ Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ)



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα