Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2002 07:02
UPD:08:00

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται ο δείκτης Topix, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Nippon Telegraph & Telephone Corp. και άλλων εταιρειών, των οποίων οι πωλήσεις εξαρτώνται από την εσωτερική ζήτηση, μετά από την ανακοίνωση έκθεσης, η οποία έδειξε ότι η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο ενδέχεται να υποχωρεί.

Οι μετοχές της Fanuc Ltd. και άλλων εξαγωγικών εταιρειών σημείωναν κέρδη, καθώς βιομηχανική έκθεση των ΗΠΑ έδειξε ότι εταιρείες της μεγαλύτερης αγοράς της Ιαπωνίας θα αυξήσουν κατά πάσα πιθανότητα τις δαπάνες τους για εξοπλισμό. Οι μετοχές της Νissho Iwai Corp. και της Nichimen Corp. κινούντο ανοδικά. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να συγχωνευθούν τον Απρίλιο.

Ο δείκτης Topix έχανε 1,04 μονάδες, ποσοστό 0,1% φθάνοντας στις 855,44 μονάδες στη 1:26' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης Nikkei σημείωνε κέρδη για πρώτη ημέρα σε σύνολο έξι. Στη 1:42' μ.μ. ο δείκτης κέρδιζε 3,42 μονάδες, ποσοστό 0,1% φθάνοντας στις 8.809,13 μονάδες στο Τόκυο.

Αλλού στην περιφέρεια, στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times κέρδιζε ποσοστό 0,4%, καθώς έντονη είναι η αισιοδοξία που επικρατεί ότι η ζήτηση για τα καταναλωτικά αγαθά της νήσου θα αυξηθεί βοηθώντας έτσι την τοπική οικονομία. Η Σιγκαπούρη εξάγει περίπου το 1/5 των καταναλωτικών της αγαθών στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Σημειώνεται, ότι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι καταναλωτικές δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν σε ποσοστό 3,6% το 2003.

Oι δείκτες στην Ταϊβάν, τη Ν. Κορέα, το Χογκ Κογκ, την Ινδονησία, την Κίνα και την Αυστραλία σημείωναν απώλειες, τη στιγμή που οι δείκτες στην Ινδία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και τη Ν. Ζηλανδία κινούντο ανοδικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα