Nέα πτώση του Nikkei

Συνεχίστηκαν οι πιέσεις στις τράπεζες
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2002 10:09

ΑΠΏΛΕΙΕΣ για έκτη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο Τόκιο αδύναμος να επωφεληθεί από τη χθεσινή ανάκαμψη της Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/12/11/266730.htm .

Χρηματιστηριακοί αναλυτές επιχειρώντας να δικαιολογήσουν τη νέα πτώση επικαλέστηκαν για μία ακόμη φορά τις ανησυχίες για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας και τον έντονο προβληματισμό για το μέλλον των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,87% και διαμορφώθηκε στις 8.727,66 μονάδες. Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 851,93 μονάδες μειωμένος κατά 0,53%.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε και σήμερα ο κλάδος των τραπεζών. Οι μετοχές της UFJ Holdings και της Sumitomo Mitsui Financial Group υποχώρησαν κατά 4,63% και 4,51% αντιστοίχως.

Πτώση σημείωσαν και οι μετοχές του κλάδου υψηλής τεχνολογίας παρά τη σημαντική χθεσινή άνοδο ομοειδών αμερικανικών εταιρειών. Η εταιρεία ημιαγωγών Advantest υποχώρησε κατά 1,43%.

Αντιθέτως, το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάσθηκε σε μετοχές ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς και στον τίτλο της χρηματιστηριακής εταιρείας Nissho Iwai, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε συμφωνία συγχώνευσης με τη Nichimen Corp. Οι μετοχές τους ενισχύθηκαν κατά 28,57% και 2,86% αντιστοίχως.

Τέλος, αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της NTT DoCoMo. Η ιαπωνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας παρουσίασε χθες νέες συσκευές τρίτης γενεάς, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ υποσχέθηκε σημαντικότερες βελτιώσεις την επόμενη χρονιά, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προώθηση των υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων.

Οι τρεις νέες συσκευές της ΝΤΤ έχουν κατασκευασθεί από τις εταιρείες NEC, Fujitsu και Matsushita Electric Industrial και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους είναι κατά 40% μεγαλύτερη συγκριτικά με τα συνηθισμένα μοντέλα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα