Μυτιληναίος: «Αλμα» των πωλήσεων χάρη στην επέκταση στο εξωτερικό

Συνέντευξη του Ευ. Μυτιληναίου στο Reuters
Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 12:01

Σημαντική αύξηση των πωλήσεών του φέτος και το 2011 αναμένει ο όμιλος Μυτιληναίου, καθώς η επέκτασή του σε ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες του εξωτερικού τον βοηθά να ξεπεράσει την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος, που λειτουργεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής αλουμινίου στα Βαλκάνια και κατασκευάζει τις περισσότερες νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο σε Συρία, Τουρκία και Ρουμανία, αναμένει αύξηση των πωλήσεών του κατά σχεδόν 40% φέτος και κατά ένα τρίτο επιπλέον του χρόνου.

«Αναμένουμε τις πωλήσεις στα 950 εκατ. ευρώ φέτος... Το 2011 τις βλέπουμε να αυξάνονται κατά ένα τρίτο περίπου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο κλάδος μεταλλευμάτων/ορυχείων αναμένεται να σημειώσει πωλήσεις 400 εκατ. ευρώ το 2010 και θα προσπαθήσει να τις αυξήσει στα 500 εκατ. ευρώ το 2011, ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος, σημειώνοντας πως ο όμιλος πρόκειται πολύ σύντομα να λάβει οριστικές αποφάσεις για νέα επένδυση ύψους 70-80 εκατ. δολαρίων, ώστε να αυξήσει την παραγωγή αλουμίνας κατά 300.000 τόνους ετησίως, στους 1,1 εκατ. τόνους.

Η νέα επένδυση προβλέπεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους 18 έως 24 μήνες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα