ΝΔ: Στο «απροχώρητο» η κατάσταση στο Λιμενικό

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 14:53

Μύδρους κατά της κυβέρνησης με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο Λιμενικό εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας Γ. Πλακιωτάκης, κατηγορώντας τους αρμόδιους υπουργούς ότι επιδιώκουν τη διάσπαση του Σώματος.

«Έχει φτάσει πραγματικά στο απροχώρητο η κατάσταση που επικρατεί στο Λιμενικό Σώμα και μάλιστα σε “πονηρούς” καιρούς, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής Λασιθίου, και προσθέτει:

O υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Πλακιωτάκης.

«Εκτός από το γεγονός ότι λειτουργεί με “υπό παραίτηση” Αρχηγό, άγνωστο παραμένει το πότε πρόκειται επιτέλους να εκδοθεί το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τις αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος».

Ο κ. Πλακιωτάκης κάνει λόγο για έριδα ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων και διερωτάται: «Για ποιο λόγο ουσιαστικά επιδιώκεται η διάσπαση, αν όχι η διάλυση, ενός σώματος με διαχρονικά επιτυχημένο ρόλο. Μήπως οι αρμόδιοι λειτουργούν σκεπτόμενοι ακόμη και το ενδεχόμενο διανομής του προσωπικού των οργανικών θέσεων και των αρμοδιοτήτων μεταξύ δύο Υπουργείων;».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα