Μικρή άνοδος στη Φρανκφούρτη

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2002 14:04

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται αυτή την ώρα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στη Φρανκφούρτη χάρη στο αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές εταιρειών από τους κλάδους ασφαλειών και υψηλής τεχνολογίας. Αντιθέτως, πιέσεις εξακολουθούν να δέχονται οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο δείκτης Xetra DAX σημειώνει άνοδο κατά 0,63% και βρίσκεται στις 3.188,02 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά έχει κινηθεί ανάμεσα στις 3.138,74 και τις 3.212,62 μονάδες.

Τα σημαντικότερα κέρδη (4,38%) καταγράφει η μετοχή του αντασφαλιστικού ομίλου Munich Re. Αξιόλογη άνοδο (3,4%) σημειώνει και η μετοχή της ασφαλιστικής Allianz.

Ανοδικά εξακολουθεί να κινείται και η μετοχή του γερμανικού αερομεταφορέα Lufthansa, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι τον περασμένο μήνα η επιβατική του κίνηση αυξήθηκε κατά 13%.

Στον αντίποδα, πιέσεις ασκούνται στις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Chrysler στους Financial Times, ότι η εταιρεία δεν αναμένεται να επιτύχει ούτε φέτος το στόχο της για αύξηση του μεριδίου της στην αμερικανική αγορά στο 14%.

Η μετοχική τιμή της DaimlerChrysler υποχωρεί κατά 0,33%. Μεγαλύτερες απώλειες (1,08%) καταγράφει η μετοχή της BMW, ενώ η μετοχή της Volkswagen χάνει 0,56%.

Η τελευταία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να αυξήσει κατά το ήμισυ την επόμενη χρονιά την παραγωγική δυναμικότητα ενός εκ των εργοστασίων της στην Κίνα, επιδιώκοντας την εξασφάλιση μεγαλύτερων πωλήσεων στη δεύτερη μεγαλύτερη αλλά συνάμα ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Ο Πίτερ Βόλτερς, ανώτατο στέλεχος της Volkswagen, διευκρίνισε ότι η δυναμικότητα του εργοστασίου θα αυξηθεί στα 300.000 αυτοκίνητα μέχρι τα τέλη του 2003, έναντι 200.000 αυτοκινήτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα