Ν. Νανόπουλος: Απαραίτητο ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 17:44

Στις απαιτούμενες παρεμβάσεις για την επίσπευση της ανάπτυξης αναφέρθηκε μιλώντας σε εκδήλωση της Eurobank με θέμα «Εξωστρέφεια - Καινοτομία: Ο Δρόμος για την Ανάπτυξη», ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Νικόλαος Νανόπουλος.

Στις απαιτούμενες παρεμβάσεις για την επίσπευση της ανάπτυξης αναφέρθηκε μιλώντας σε εκδήλωση της Eurobank με θέμα «Εξωστρέφεια - Καινοτομία: Ο Δρόμος για την Ανάπτυξη», ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Νικόλαος Νανόπουλος.

Όπως ανέφερε ο κ. Νανόπουλος, οι αλλαγές που προωθούνται θα πρέπει να αγγίζουν το σύνολο της οικονομίας, της κοινωνίας και νευραλγικούς τομείς, όπως για παράδειγμα τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ή το σύστημα εκπαίδευσης και απόκτησης δεξιοτήτων, που είναι απαραίτητες σε μια σύγχρονη οικονομία, καθώς και τη δημιουργία κινήτρων για την καλλιέργεια της γνώσης και της καινοτομίας.

Η χώρα μας, πρόσθεσε, θα πρέπει να αναδείξει τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα, να ανακόψει τη φυγή επενδύσεων στο εξωτερικό και να προσελκύσει όχι μόνον διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, ή πόρους από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, αλλά και ελληνικά επιχειρηματικά κεφάλαια, κινητοποιώντας και πείθοντας τους επενδυτές για τις δυνατότητες της οικονομίας μας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας υπογράμμισε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου πλαισίου για τη λειτουργία της οικονομίας μας που να συνδυάζει την οικονομική αποτελεσματικότητα, πειθαρχία και ανταγωνιστικότητα, τη φιλικότητα προς την ιδιωτική πρωτοβουλία και το επιχειρείν, τον εξωστρεφή προσανατολισμό με την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευαισθησία.

Ένα τέτοιο πλαίσιο, συνέχισε, θα δημιουργήσει ευκαιρίες και προοπτική για το μέλλον, θα αναδείξει τις δημιουργικές δυνάμεις που ως κοινωνία και ως οικονομία αναμφισβήτητα διαθέτουμε, και θα τονώσει την αισιοδοξία για την έξοδο από την κρίση.

Τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τους τελευταίους 18 μήνες η Eurobank παρουσίασε ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Νικόλαος Καραμούζης. Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων, στην εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, η Eurobank εκταμίευσε πάνω από 700 εκατ. ευρώ ειδικά για χρηματοδότηση εξαγωγικών επιχειρήσεων, ενώ το δεκάμηνο του 2010 διακινήθηκαν μέσα από την τράπεζα εξαγωγές ύψους 1,5 δισ. ευρώ (12% υψηλότερα από το αντίστοιχο το 2009).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα