Fed: «Εξαιρετικά πιθανή» μια νέα παρέμβαση κατά της ανεργίας

Συνέντευξη του Μπεν Μπερνάνκι στο CBS
Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010 09:52

«Εξαιρετικά πιθανή» χαρακτηρίζει ο Μπεν Μπερνάνκι μια νέα παρέμβαση της Fed για την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία αναρριχήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο 9,8%.

«Εξαιρετικά πιθανή» χαρακτηρίζει ο Μπεν Μπερνάνκι μια νέα παρέμβαση της Fed για την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία αναρριχήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο 9,8%.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να διοχετεύσει η Fed στο χρηματοοικονομικό σύστημα περισσότερη βοήθεια από τα 600 δισ. που προβλέπεται να διαθέσει στο διάστημα Νοεμβρίου-Ιουνίου.

«Αυτό θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα του προγράμματος. Θα εξαρτηθεί από τον πληθωρισμό. Και τέλος, θα εξαρτηθεί από το πώς θα διαμορφωθεί η οικονομία», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη του Μπερνάνκι είχε βιντεοσκοπηθεί την Τρίτη, πριν την ανακοίνωση των μηνιαίων στατιστικών στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, που έδειξαν άνοδο του σχετικού δείκτη στο 9,8% για τον Νοέμβριο, έναντι 9,6% το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο Μπερνάνκι εξέφρασε την ανησυχία του για τις δυσκολίες στον τομέα της εργασίας. «Η ανεργία βρίσκεται στα ίδια επίπεδο που ήταν στα μέσα του 2009 οπόταν η οικονομία είχε αρχίσει να ανακτά την ανάπτυξή της. Συνεπώς το θέμα αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Και όπως φαίνεται με τους παρόντες ρυθμούς θα απαιτηθούν πολλά χρόνια έως ότου ο δείκτης της ανεργίας επιστρέψει σε κανονικώτερα επίπεδα», επεσήμανε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα