Οριακές μεταβολές στο Τόκιο

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010 10:50

Οριακή πτώση της τάξης του 0,1% κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος έκλεισε στις 10.167,23 μονάδες, ενώ στις 881,41 μονάδες έκλεισε ο διευρυμένος δείκτης Topix, καταγράφοντας άνοδο 0,3%.

Σημαντικό ρόλο στην ανάμεικτη εικόνα της ιαπωνικής αγοράς έπαιξαν τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και η νέα επικέντρωση των αμερικανικών αρχών στην πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης, η οποία οδήγησε σε υποτίμηση του δολαρίου έναντι του γεν.

Αρνητικά λειτούργησε, επίσης, η ρευστοποίηση κερδών στο Τόκιο μετά τα υψηλά έξι μηνών που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Οι ξένες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και οι επενδυτές σε ιαπωνικές εταιρείες λιανικών πωλήσεων αναζήτησαν ευκαιρίες αγοράς εν μέσω πτωτικού κλίματος, γεγονός που περιόρισε τις απώλειες του ιαπωνικού χρηματιστήριου, σύμφωνα με τους αναλυτές.

«Οι εξαγωγικές εταιρείες δέχονται πιέσεις καθώς το γεν ενδυναμώνεται, κάτι που λειτουργεί αρνητικά για τον Nikkei. Η υποχώρηση, ωστόσο, είναι περιορισμένη χάρη στην έντονη προσπάθεια εύρεσης ευκαιριών αγοράς», σχολιάζει ο Τακάσι Όμπα, ανώτατος αναλυτής της Okasan Securities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα