EBRD: Δάνεια 350 εκατ. ευρώ σε τρεις θυγατρικές της ΕΤΕ

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010 13:00

Τρεις δανειακές συμβάσεις συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ υπέγραψε η EBRD με τις θυγατρικές τράπεζες της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία, για τη χορήγηση δανείων, μέσω των παραπάνω τραπεζών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ανωτέρω χώρες.

Δυνάμει των ανωτέρω συμβάσεων θα χορηγηθούν 150 εκατ. ευρώ στην United Bulgarian Bank, 100 εκατ. ευρώ στην Banca Romaneasca και 100 εκατ. ευρώ στην Vojvodjanska Banka.

Οι πιστώσεις της EBRD προς τις τράπεζας αυτές είναι μακροπρόθεσμης διάρκειας, εμπλουτίζουν την χρηματοδοτική τους βάση, διαφοροποιούν και επιμηκύνουν τις υποχρεώσεις τους και υποστηρίζουν τη δυνατότητά τους να συνεχίσουν να δανείζουν τις οικονομίες των χωρών αυτών, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΤΕ.

Το εν λόγω χρηματοδοτικό πακέτο που θα διατεθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, αποτελεί τμήμα του Κοινού Σχεδίου Δράσης Διεθνών Οικονομικών Οργανισμών και συγκαταλέγεται μεταξύ άλλων παρόμοιων πιστώσεων προς θυγατρικές σημαντικών δυτικοευρωπαϊκών τραπεζικών ομίλων τους τελευταίους 18 μήνες.

«Η EBRD εκφράζει την ικανοποίησή της για την επέκταση της συνεργασίας της με την Εθνικής Τράπεζα, συνεργασία μέσω της οποίας, αυξάνει την διαθέσιμη ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις στις Βουλγαρία Ρουμανία και Σερβία στην τρέχουσα συγκυρία, όπου η οικονομική ανάκαμψη παραμένει σχετικά εύθραυστη», δήλωσε ο Nick Tesseyman, Business Group Director της EBRD

«Η Εθνική Τράπεζα και η EBRD έχουν συνεργαστεί στενά στο παρελθόν ώστε να υποστηρίξουν τις οικονομίες της Ανατολικής Ευρώπης μέσω του τραπεζικού τομέα. Η "Πρωτοβουλία της Βιέννης" μας δίνει μια ακόμα ευκαιρία να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την EBRD προκειμένου να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα στις χώρες αυτές σε μια εποχή που οικονομίες τους ανακάμπτουν από την κρίση», ανέφερε ο κ. Αγις Λεώπουλος, Γενικός Διευθυντής των Διεθνών Δραστηριοτήτων της Εθνικής Τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα